For girls only ;)

Det är inte ofta som jag slår ett slag för miljön på el bloggo, men idag är det dags.

Ordet menskopp låter inte jättemysigt, det kan jag hålla med om. Men nu är det så att jag har införskaffat en och inser att jag borde ha gjort det för längesedan. Hur många tamponger har vi inte förbrukat fram till idag, förmodligen runt 5000 st för min egen del, det blir en hel del pengar och det stannar ju inte här, jag har väl en 15-20 år kvar kanske.
Så tänk er, att köpa en menskopp för 200-300 kr och slippa köpa dessa små bomullskompisar var eviga månad, att inte behöva byta fler gånger än nödvändigt under dygnet och känna sej nöjd över den saken att du kan ha koppen i upp till 10-15 år, beroende på sort.

Det finns flera olika märken, jag har den HÄR danska varianten OrganiCup, men det finns att köpa från Sverige oxå. Det finns färgglada koppar på Tampongshopen, koppar och tillbehör som fina små påsar på Menskoppen.se och den billigaste finns på M-koppen.

Jag förstår att jag låter som en säljare, men se mej som en miljöförespråkare och ekonomirådgivare i stället, för ni kommer att spara pengar, det lovar jag. HÄR kan du läsa en liten artikel om menskoppen som är lite mer faktabaserad än mitt inlägg.

2 reaktion på “For girls only ;)

    • Min första tanke var, hur fasen ska man få den på plats?! Men det funkar och för min egen del, med tanke på förlossningsskada, så känns det mkt mindre än en tampong, och sitter den på plats så känner jag mej 10 ggr mer säker än annars. Så det är värt att testa! Puss ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam