Shit va najs!

Kom precis hem från ett möte på banken, villkoren för våra bostadslån går snart ut så vi var där för att komma fram till vad vi skulle göra härnäst. Vi gjorde som många andra helt fel och band räntan när den var som högst, sjukt trist, men nu kommer vi få ca 16 000 kr mer per år att spendera på vad vi vill och inte ge till banken. Hela 1,5% lägre ränta får vi, jag är så nöjd!
Och dessutom ska vi börja spara ordentligt till en ny handpenning tills vi ska flytta till nåt större, och vi får en fri värdering av en mäklare för att se vart om vårt piff har höjt värdet på lägenheten, eller ja, få veta hur mkt vi bör spara ihop…

Kanske inte världens mest spännande inlägg, men jag vill bara dela med mej av min glädje :)

20130221-123059.jpg

Nyfikna?

Jag har haft lite mer än dubbelt så många besökare sista tiden, och jag antar att jag förväntas säga nåt om hur det gick på intervjun jag berättade att jag var på.
Jo ser ni, jag fick en andra intervju rätt snabbt och den var i onsdags. Fast jag vet inte om jag ska kalla det för intervju, för det blev inga frågor, däremot erbjöd de mej tjänsten på stört :) Jag blev så himla paff att jag vet inte riktigt hur jag reagerade, jag hade dagen innan oxå varit på en intervju för ett annat jobb och skulle på intervju nr 2 på torsdagen så det blev kaos i min hjärna. Men jag fick iaf ur mej att jag skulle på en annan intervju och att jag var tvungen att få fundera ett par dagar. Men jag gillar verkligen människorna på detta stället så det var inte ett speciellt svårt val, så jag ringde på torsdagen upp och tackade ja. Så 1 mars börjar jag mitt nya jobb på support center, det ska bli riktigt kul!
En extra fjäder i hatten är att de sa vid intervju nr 1 att de skulle kalla in några fler och sen avgöra vilka som skulle få komma på en andra intervju, men sa sen att de inte pratade med några fler utan var så säkra på mej och sin magkänsla om att det här skulle bli bra. Man blir ju ett huvud längre ;)

Syhörnan

Kom på att jag glömt visa min senaste kreation…
Det gick rätt så snabbt att få klart ett projekt för en gång skull, vanligtvis brukar det antingen ta flera månader eller bara bli liggandes halvklart, men nu tog det bara nån vecka från att jag köpte tyg.

Vagnen fick sej en ny sufflett, en regntålig i skinnimitation med färgglatt foder, Olle tycker att den ser ut som en exklusiv italiensk skinnjacka, haha ;) Eftersom det var den första jag gjorde med yttertyg och allt (sydde innertyg till den förra suffletten) blev den inte helt perfekt, blev lite säckig, men nästa gång blir det bättre när jag fått ändra mönstret en aning. Är ändå nöjd, trots min perfektionism, annars vore jag dum.

20130210-175742.jpg

20130210-175801.jpg

20130210-175815.jpg

Samma kantband som på dynan jag sydde förra året. Funderar på om jag borde börja sälja mina tjänster, ”sy- och tårtservice till er tjänst…”

Den lilla pratkvarnen

Han babblar och babblar, den lille, men man förstår inte jättemycket. Nu kommer det dock fler och fler ord, och i helgen har det kommit fyra nya ord – mormor, äta, fluga och äppeljuice. Häromdagen började han säga välling och pekade in i munnen, så då var det ingen tvekan om vad han ville.
Han har ju förstått oss ett bra tag men allt blir så mycket lättare när han börjar göra sej förstådd oxå, det sägs många ord fast det blir allra mest ”bil, brandbil, kisse” men framförallt ”traktor”, ”pippi, pippi, pippi” och ”mamma, mamma, MAMMA, MAAMMAAA!” på dagarna, men det kommer så sakteliga, det är roligt :)

20130210-121238.jpg

Snöig töig onsdag

Nu ligger jag bredvid Einar i soffan och kollar på Disney junior, vi är båda trötta efter en natt med lite sömn. E har varit på dagis idag efter två dagar hemma med feber och nåt med magen, men turligt nog var han frisk redan igår, jag hade nämligen en efterlängtad tid hos frisören i morse, och sen en intervju efter lunch.
Så himla grymt att kunna promenera till företaget, det ligger bara en kvart bort. Idag var det dock snöoväder så självklart blev jag helt knallröd i ansiktet och dösvettig när jag kom fram, det var inte lätt att gå i en decimeter kramsnö, men jag hoppas att de inte brydde sej om mitt svettiga fejs så mycket ;)
Jag brukar aldrig nämna att jag varit på intervju, tänker att det är jobbigt att alla vet att man inte fick jobbet sen, men ni kan väl hjälpa till att hålla en tumme? Jag tror verkligen att jag skulle passa in där och det lät så himla bra allting. Hoppas.

Operation vårinredning har börjat nu förresten. Jag måste få in färg här i lägenheten, och det kvickt. Jag har hittat gardiner, ljusstakar (de kommer iofs aldrig att få stå framme, men ändå), tavlor, stolsdynor (till våra nya snygga Eames-stolar) och mattor, så det ska jag fixa till helgen. Det är kul att fixa!

Så, ni vill väl se en bild på frisyren kan jag tänka, lite svårt att fota så ni får ha överseende med motivet ;)

20130206-183128.jpg

20130206-183156.jpg